Me studjuesin XHAFER SADIKU bejme nje bisede me teme : “A ka patur coptim te Shqiperise ? ” “Ne rast se ka patur si eshte zhvilluar kronologjia e coptimit dhe ngushtimit te kufijve te Shqiperise ? ” ; Xhafer SADIKU ben nje kronologji qe ne proceset politike te perandorise otomane , tek lufta turko-russe me traktatin e shen Stefanit dhe me pas ne vitet e shpalljes se pavaresise dhe te lufterave ballkanike ku etnite luftonin kunder njera tjetres dhe kunder perandorise osmane ; Sqaron rolin e madh te Luftes se Shkodres dhe mbrojtjen qe beri Esad TOPTANI kufijve te Shqiperise ; konferenca e ambasadoreve ne Londer, traktati i fshehte i Londres 1915 dhe denoncimi qe i beri Vladimir LENIN ; KONFERENCA E PAQES E 1919 DHE KONGRESI i Lushnjes etj. Dy figurat Cerciz Topulli dhe Isa Boletine se cfare roli kane patur ; gjithashtu ndrojtja apo padija e Sali Berishes dhe Iliri Metes per qendrimet politike vecanerisht ndaj figures se Esad Pashe TOPTANIT .

error: Content is protected !!