Në shtator 1943, njësitet guerile në Elbasan bënë një aksion në depon e monopolit të duhanit ku morën sasi të mëdha letra duhani dhe shkrepse.

Pas kësaj në qytet kishte mungesa dhe katundarët po drejtoheshin tek partizanët. Baca (Ramadan Citaku- Xh. S.) ishte i mendimit që të mos i shisnin po ti ruanin për partizanët, mbasiu, sipas tij, ceshtja e duhanit ishte një nga problemet.

Sasia e letrave të duhanit ishte 699.700 defterë, ndërsa shkrepse ishin 55.000 kuti.

error: Content is protected !!