DEKRETI I FRANCESCO JAKOMONIT

(Për hapjen e kurseve të gjuhës shqipe për analfabetë të rritur, gjatë pushimeve verore, në Viset e Lirueme).

Në nenin 1 theksohej se çdo mësuesi a profesori që do të ngarkohej në Tokat e Lirueme gjatë pushimeve verore për të dhënë mësim në kurset e gjuhës shqipe, kudo që të hapeshin në viset e lirueme për analfabetë të rritur, do t’i paguhej një shpërblim prej 200 franga në muaj përvec shpenzimeve të udhëtimit për vajtje e kthim.

Dekreti ishte firmosur edhe nga kryeministri Musrtafa Kruja dhe ministrat Xhevat Korca, Shuk Gurakuqi dhe Ekrem Vlora.

error: Content is protected !!