Esad Toptani, si aleat i ANTANT-ës, luftoi në krah të forcave aleate në frontin e Lindjes. Pas lufte, ai u kërkoi aleatëve të detyronin humbësit të shpërblenin dëmet e shkaktuara të rënëve shqiptarë dhe atij vet. Kërkesën e tij e gjetën me vend edhe zyrtarë të lartë të qeverisë franceze, madje edhe Serbia i njohu dëmet e shkaktuara gjatë vjeshtës së vitit 1912.

Por, aleatët e zvarritën kërkesën dhe ne fund iu përgjigjen se duhej tu drejtohej Fuqive te Medha!

error: Content is protected !!