Teza e historiografisë komuniste është se Ahmet Zogu kishte mbështetjen e Serbisë. Por, vet Partia e Punës së Shqipërisë, në maketin e Historisë së PPSH- së, në 1951, shkruante:
“… Zogu detyrohet të kërkojë ndihmën e BRSS kundër imperializmit serb, i cili po e kanoste atë vet si dhe indipendencën e Shqipërisë më 1923 dhe dërgon atë vit në BRSS një delegacion. Me këtë gjest Zogu mundohet edhe të paraqitet si mik i Revolucionit të Tetorit që të ulë hovin e kryengritjes së të rinjve”.
Ky dokument rrezon propaganden 75 vjecare te PPSH. Natyrisht, nuk ka qenë publik.

error: Content is protected !!