Ali Kelmendi, komunist, erdhi në Shqipëri, por për të kontrolluar veprimtarinë e tij, u dërgua në qarkun e Korçës. Duke qënë me probleme shëndetësore vajti në Voskopojë. Meqë shëndeti nuk iu përmirësua, kërkoi të shkonte tek disa të afërm të tij, në Turqi.

Më 14 Maj 1935, Prefekti i Korçës Ismet Kryeziu, informonte Komisarin e Policisë dhe Komandën e Qarkut se Ali Kelmendit prej Peje, po i lëshonin pasaportë për të vajtur në Turqi.

Krahasojini trajtimin e tij me të internuarit e kohes se regjimit komunist!

error: Content is protected !!