(Vrasja e Zalo Rehovices; 9 maj 1944)

“Më datën 9/V/ 1944, në Plashnik u nxuar para gjyqit të Brigadës t’arrestuarit: Zalo Rehovica dhe Besim Çepani. T’akuzuar si shtytës të mbledhjeve të fshehta që kanë bërë në Çepan për hakmarrjen e Seit Çepanit, ekzekutuar nga Brigada e I –rë, t’akuzuar si bashkëpunëtorë me eksponentë të ballit duke qenë në lidhje të fsheha me ta, t’akuzuar si sabotues të luftës Nac.Cli. U dha urdhëri nga Shtabi i Brigadës për arrestimin e tyre. Prej tyre I pari Zalua u egzekutua si shtytësi kryesor në ëprgatitjen e këtyre mbledhjeve”.

error: Content is protected !!