Ne qershor 1922 qeveria e Xhafer Ypit, me propozimin e Ministrisë së P. të Mbrendshme vendosi që Z.Z. Sadik Rama, Azem Galica e Ragip Kaja Begolli me gjithë Komitetin e Kosovës të faleshin e të liheshin të lirë mbasi arratija e tyne në të cilën ndodheshin nuk kishte rrjedhun prej ndonjë krimi, “por vetëm prej nji ideali…”.
Qeveria ia linte në kompetencë Ministrisë së P. të Mbrendshme masat që duheshin marrë për caktimin e vendbanimit e të tjera.
Ministri i Brendshëm Ahmet Zogu u kujdes edhe në vitet që do të ishte si President dhe më vonë si Mbret.
__________
Historiografia komuniste ka genjyer edhe per kete ceshtje, sikur Ahmet Zogu nuk ishte kujdesur per Azem Galicen e bashkeshorten e tij dhe per te tjeret.

error: Content is protected !!