Bëhej dasëm në kohën e revolucionit kundër zakoneve dhe traditave popullore.

Babai i vajzës donte me doemos t’i jepte duvak me e mbulue nusen, ndersa krushqit, vecanërisht komunistët, këmbëngulnin ta merrnin pa duvak. Kur nuk ia arritën qëllimit me plakun e nënën e nuses, foli vet vajza: “duvakun po e heq nga fytyra, jo për hatrin e krushkut ose të babës por e hek sepse kështu na thotë partia…”

error: Content is protected !!