Në një përpjekje të partizanëve të Kosmetit me nacionalistët e Mehmet Gradicës, në katundin Dravare, forcat komuniste pësuan 6 të vrarë. Shtabi i Aradhës Partizane të Kosmetit i kërkoi ndihmë Brigadës V partizane që vepronte në Kosovë, e cila përbëhej nga partizanë të zonës Vlorë – Gjirokastër.

Sipas komandantit të Brigadës V Dane Mehmeti, Mehmet Gradica nuk kishte më shumë se 70-80 luftëtarë.

Duke qenë të shumtë në numër, forcat komuniste i thyen nacionalistët e Mehmet Gradicës dhe dogjën disa shtëpi.

error: Content is protected !!