NË KOHËN E LUFTËS CIVILE

Në 29 mars 1944, Shefqet Peci, Hysnni Kapo dhe Jaho Gjoliku në krye të forcave komuniste morën një ofensivë kundër ballistëve të zonës së Vlorës.

Nuk kishte asnjë gjerman, por vetëm ballistë vlonjatë. Edhe partizanët e komanduar nga Peci, Kapo e Gjoliku ishin vlonjatë. Luftë e pastër civile.

Në 8 janar 1944, Komanda e UNCL, por në fakt, krerët komunistë të Vlorës, shpallën një njoftim ku demaskonin krerët e Ballit Kombëtar të Vlorës dhe i akuzonin për vepra që nuk i kishin kryer. Ju duhet të paraqiteni përpara gjyqit të popullit, thuhej në Njoftim, i cili të vendosë sipas fajit që ka bërë secili. Gjyqi i popullit!! Luftë e pastër civile.

error: Content is protected !!