-Duhet të jetë ndonjë udhëtar që vjen nga larg në këtë orë të vonë, – u tha hotelxhiu të rinjve që bujtnin prej ditësh në hotel. Sa hapi derën, u përball me një burrë të mbajtur mirë, me një kapele në kokë si ato që mbanin ushtarakët, pasi u hoqën gradat. Nga veshja dhe mosha dukej sheshit që ishte oficer i dalë në pension.

– Nuk ka vende, – iu përgjegj hotelxhiu përshëndetjes së tij.

– S’ka problem, – ia ktheu tjetri, – kur kam fjetur njëzet vjet përjashta, fle edhe një natë.

Hotelxhiu u bë kureshtar dhe ngau bisedën:

-Ku ke punuar ti, që paske fjetur jashtë?

-Kam qënë oficer kufiri.

-Po, për ku kështu në këtë natë nëntori?

– Në fshatin…

Tjetrit iu shtua edhe më shumë kureshtja:

-Tek kush shkon atje?

-Tek … e kam mik…

– Ç’e do atë mik, more! – vari sytë hotelxhiu, – ai është kulak.

Tjetri ra në mendime.

– Eh, mor të mjerë… ia ktheu ish oficeri, me këto mendje u lashë kur ika nga fshati tridhjetë vjet më parë, me këto mendje po u gjej!

Ktheu shpinën dhe bëri të dilte, por ndërkaq njëri nga të rinjtë i doli përpara:

– Ju do të flini në krevatin tim, në lulishte do të fle unë.

error: Content is protected !!