Mesues i gjuhes shqipe ne Kolegjin Shen Dimiter Korona (1915)

Më 1914, për situatës së vështirë që u krijua në vend, një numër intelektualësh dhe politikanësh u larguan nga Atdheu. Njëri prej tyre, Mehdi Frashëri, u vendos në Itali dhe në vitin 1915 u emërua mësues i gjuhës shqipe në kolegjin Shën Dimitër Korona.

Ai u mbajt nën kontrollin e rreptë të policisë politike të atjeshme, derei sa u kthye në atdhe.

error: Content is protected !!