KUVENDI I FEDERATES VATRA, 6 Korrik 1919
Boston Mass.

Kryetar u zgjodh Anastas Pandele dhe sekretar Kosta Isak.
Antarë të këshillit u zgjodhën Paskal Aleksi, Bahri Omari, Kost Cekrezi, Anastas Pandele, Kost Hotova, Loni Kristo, Stathi Suli, Mazllëm Panariti, Muke Përmeti dhe Veli Malile.
Redaktor i gazetës Dielli u zgjodh Kost Cekrezi dhe sekretari Diellit Loni Nini.

Është interesant fakti që shumë nga aktivistët e Vatrës të atyre viteve do të ktheheshin në Shqipëri për të kontribuar për vendin e tyre, por shumw prej tyre do të vriteshin nga regjimi komunist.
Kështu, kryetari i Vatrës në vitin 1917, Kol Tromara dhe antari i këshillit Bahri Omari.

Fatin më tragjik e pati Muke Përmeti, ish kandidat për kryetar i Vatrës më 1917, i cili u rrembye dhe vra në Përmet më 1943. Më parë i kishin vrarë të birin, Rahmiun, djalë i ri. Ne te njejten menyre. Ishin të njëjtët vrasës: celula komuniste e Përmetit.

error: Content is protected !!