Në krahinën e Dëshnicës në nënprefekturën e Përmetit, në fund të nëntorit – fillim të dhjetorit 1943, forcat partizane ndërmorën një operacioni i spastrimi.

Nuk kishte këmbë gjermani dhe ata që komunistët i quanin ballistë, shumica ishin banorë të zonës. Partizanët dogjën shtëpi të parisë së krahinës, ndërsa shumë burra, për ti shpëtuar ekzekutimit, u larguan në drejtim të Beratit.

error: Content is protected !!